The Granary, Barking

The Granary building is one of the oldest remaining buildings within the Borough of Barking and Dagenham. 

The refurbishment of the 19th century building forms part of the first phase of the Abbey Road redevelopment, as part of the London Thames Gateway Development scheme.

The challenge for Nick MacArthur of Pollard Thomas Edwards Architects was how to bridge the gap between the old and the new as well as providing the maximum amount of natural light to both the original Granary building and the new extension. 

In preference to copying the existing fenestration and rooflighting array Nick MacArthur decided to adopt a more contemporary approach in the extension. The crisp lines of neo® reflected this concept perfectly.

The existing building required a more traditional design scheme so the original Conservation Rooflight® was utilised, some of which were linked to reach nearly 3 metres in width.

Coronavirus – COVID19 – an update for our customers - 19thOctober 2020

The adjustments and changes to the way we are working have meant that we are able to continue to offer a full service to our customers. Many of our products can be supplied within 2 days from stock. However, due to a national shortage of glass we are experiencing delays with some of our products and have had to extend some delivery dates. We are keeping all customers updated but please do not hesitate to contact us on 01933 833155 or email us on enquiries@therooflightcompany.co.uk if you have any questions regarding existing or future orders.

LATEST FROM OUR BLOG

04May

Employee Ownership – The legacy option for selling a business

It was 1989 Peter King – an architect – couldn’t find the product he needed for his clients in Hampstead Garden Suburb, London.

View More
quote open Nick MacArthur decided to adopt a more contemporary approach in the extension. The crisp lines of neo® reflected this concept perfectly. quote close
Request a BrochureFAQs