The Dell

Elliott Architects were briefed by their client to design and build a new family home. Located on a sloping edge site near woodland, the openings in the buildings were going to be extremely important as they would frame the views out to the surrounding woodland.

The cruciform plan of the house enabled the use of rooflights in the downstairs living space. The downstairs area would become the most important space in the house as it would benefit from light and views on three of its sides as well as from the roof.

“We chose to specify neo™ as there is a good balance between the technical and aesthetic requirements. The appearance externally is low in profile and can be readily designed into the roof detail to be flush with the finish, creating a coherent overall roof plane. The interior detail of the neo™ has also been very well considered and we really like the way that the reveals can be seamlessly finished to create a lightwell effect without any exposed frames or unsightly architraves.”
Ben Elliott, Elliott Architects

Having specified neo™ before on other award-winning schemes (Crook Hall), Elliott Architects were confident in using neo™ on this new build home. In total, one x neo-12 and nine neo-14 along with blinds and winders were specified.

The Dell was shortlisted for a RIBA Regional Award in 2018.

Latest from Our Blog