The Coach House

Award-winning architect Peter Williams was tasked with the refurbishment of this former Victorian Coach House. The brief was to maximise light into the hall and open stairwell whilst taking into account the original oak beams which gives the Coach House much of its character.

Located in an area with strict planning regulations, Peter also knew that the specified rooflight system would need to appease the Planning Officer.

In order to meet the client’s brief, Peter chose to specify linked Conservation Rooflights® either side of the roof’s apex. Peter explored the linking options available before deciding to implement linking option one ‘Linking Bars’. Peter used the original oak beams to line the Conservation Rooflights®, resulting in a stunning internal finish.

Externally, the low-profile frame of the Conservation Rooflights® meant that the rooflight did not detract in any way away from the original building, thus conforming to the strict planning regulations.

By specifying linked rooflights, Peter achieved the best of both worlds internally and externally by ensuring the needs of both the client and the Planning Officer were fulfilled.

Latest from Our Blog