Artemis Barn

Artemis Barn is located in the village of Castleton within in the Peak District National Park. Having original been in agricultural use for over 250 years, the barn eventually became derelict in the 1990’s.

CE+CA Studio were approached by their clients to convert the remaining stone barn into an innovative family home. As the barn is located within the Peak District National Park, strict planning restrictions meant that each element of the refurbishment was scrutinised by planners. Having specified neo® on a previous project, architect Howard of CE+CA Studio chose to specify the Conservation Rooflight® as it met both the aesthetic and performance needs of the architect, whilst also being approved by the planning officers.

Three Studio Designer Conservation Rooflights, two measuring 2475mm x 1028mm and one measuring 1368mm x 1028mm were specified for the scheme. Alongside these rooflights, CE+CA Studio also specified three CR9 rooflights measuring 717mm x 1028mm.

“The Conservation Rooflight® is a great looking product that performs well in the context of the barn. We have enjoyed being able to specify this rooflight however the neo® rooflight is a product that we love and will always go back to.”
Howard Evans, CE+CA Studio

In 2017, Artemis Barn won a RIBA East Midlands Award and a RIBA East Midlands Conservation Award.

LATEST FROM OUR BLOG

21Jul

How To Install A Walk On Rooflight

If you’re looking to brighten up a basement or a room directly below a roof terrace, a walk on rooflight will allow you to let the sunshine in without sacrificing any square footage from the space above.  On top of that, a quality walk on rooflight is…

View More
quote open Helping you to preserve the heritage of your clients’ period buildings (whether being renovated or developed), the conservation. quote closeSteve Jones, Architect
Request a BrochureFAQs